Добре дошли в нашия уеб сайт

Библиотечна- основните библиотечни дейности са автоматизирани от 2006 г. Налични са електронен каталог на книгите и електронна читателска картотека. Библиотечният фонд за 2013 г. е 56 853 библиотечни единици,структурно обособени в заемна, читалня и детски отдел. Библиотеката е целева от първия етап  на Програма „Глобални библиотеки”, а от 2012 г. е обучителен център за община Радомир.

Национален литературен конкурс „Мария Смилова”

Месечни литературни салони

Проект за работа с детските градини ”С приказка любима в детската градина”

Проект за работа с момичета от ромски произход „Информирани и здрави”

Обучения по  ИКТ за граждани и библиотекари по Програма”Глобални библиотеки”

Интернет център - Едногодишен проект „Твоят шанс за успех” с обучени 36 трайно безработни лица по специалност „мрежов компютърен специалист” – три групи по 12 човека с 3 месечно теоретично и 3 месечно практическо обучение. Четиримесечен курс по програма „Аз мога повече” на шест работещи лица по професия „Оператор на компютър” и специалност „Текстообработване”.

Наследник  на  60 годишните традиции в танцовото изкуство в читалището е фолклорна формация „Етнофолк”с ръководител Георги Георгиев, създадена на 15 ноември 2011 г. За  краткия си творчески път имат над 65  изяви в региона, страната и чужбина. Носители са на награди от национални и международни  фестивали и конкурси. Във  формацията повече от половината участници са на възраст до 25 години.

Георги Георгиев е роден на 15 ноември 1975 година. От 1985 г. е танцьор в любителските състави към читалището. През 2011 г. създава фолклорна формация „Етнофолк”.

Дейност
Дейност

Женска певческа група”Надежда”с ръководител Георги Гьолски.Създадена е през 2007 г. В репертоара си има песни от различни краища на България. Носител е на награди от национални  и регионални фестивали и конкурси.

Дейност

Група за стари градски песни ”Полъх от младостта” с ръководител Георги Гьолски е създадена през 2009 г. Носител е на награди от национални и регионални конкурси.

Георги Гьолски е роден на  29.10.1956 г. Завършил националната школа за художествени ръководители на народни хорове и ансамбли в гр. Пловдив. Народен певец, текстописец и композитор. Издал над 60 песни между които хитове като "Русалина", "Рада-радомирка", "Соколица", "Пари, пари" и др. Ръководител на любителски състави от 2007 г.

Дейност

Детски танцов състав „Етнофолк” с ръководител Ивайло Иванов  е създаден през есента на 2013 г.

Ивайло Иванов  е роден на 02.03.1989 г. От  2001 г. е танцьор в любителските състави на читалището. От есента на 2013 г. е ръководител на детски танцов състав”Етнофолк”.

Детска певческа група ”Ясничета” с ръководител Георги Гьолски е създадена през есента на 2013 г. и е съвместна дейност с Основно училище „Хр.Смирненски” гр.Радомир

Певческа група „Радомирче” с ръководител Румен Василев  е създадена през 1995 г. В репертоара си групата има любими песни от радомирския  и различни краища на България.

Румен Василев е роден през 1961 г. От 2012 г. е ръководител на детска певческа група”Радомирче”.

Клуб ”ОрхиДенс” с ръководител Денис Пламенов е в читалището от две години. Обучава деца от първи до 12 клас.

Клуб ”Таекуондо” с ръководител Красимир Стефанов. Обучава деца от първи до 12 клас.

Денис Пламенов  е роден на 31.03.1993 г. Занимава се със спортни танци от 2000 г.От 2008 г. е един от треньорите в клуб”ОрхиДенс”.От 2009 г. се занимава с уличен фитнес.Участник е в три световни  и едно международно състезание в този спорт.Най- високите му постижения е четвърто място на световното първенство през 2011 г. и три първи и едно второ място на републиканско състезание.

Детското театрално студио”Ян Бибиян” е създадено през 2009 г. От есента на 2013 г. студиото е  куклено- театрално с ръководител Илиан Цоев.

Илиан Цоев е роден на  2 .08.1969 г.Завършил е куклено майсторство в НАТВИЗ”Кръстьо Сарафов”. От 2013 г. е ръководител на детското куклено- театрално студио”Ян Бибиян”.

Школата по чуждо езиково обучение  е създадена през 1995 г. Обучението  по английски език за деца и възрастни е  с преподавател Виолета Назърска.

Виолета Назърска е родена на 7.06.1971 г. Завършила е английска филология.От 2007 г. е преподавател по английски език към школата по чуждо езиково обучение към читалището.

Школата по пиано  е наследник на славна традиция водеща началото си от 1955 г. Днес преподавател в Школата е Светлана Шопска.

Светлана Шопска е родена на 2.06.1960 г. Музикален педагог. От 2006 г. е преподавател  в школата по пиано към читалището.

Школата  по изобразително изкуство с преподавател проф. Евгени Кузманов е създадена през 2013 г.

Проф. Евгени Кузманов е роден 13.05.1941 г. Той е художник, писател и университетски преподавател. Автор е на 11 книги - романи, повести, разкази. Носител на наградата „Гравитон“ от 1996 година. Негови пластични творби и рисунки са притежание на Национална художествена галерия, СГХГ и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия, Русия. Преподавател по скулптура в Катедрата по изобразително изкуство в ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград. От 2013 г. е преподавател в школата по изобразително изкуство  към читалището.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg